De jeugdraad

van het Buurtgat (Eersel)

De jeugdraad

Vorst Silvijn Platzbeecker

Nar Luke Suijkerbuijk

Finn Smetsers

Seeleey Tolbert

Harm de Lange

Ilano van Erp

Jart Janssen

Olivier van Lith

Ruben van der Heijden

Tijs Hartogs

Toby Suijkerbuijk

Zin om aan te sluiten?


Jeugdraad 2020

’Ik zou ook wel bij de Jeugdraad willen, maar wat houdt het eigenlijk allemaal in?’’Plezier hebben, gezelligheid en feesten met je vrienden, dat is het belangrijkste in de Jeugdraad. Want deel uit maken van de Jeugdraad is een super leuke ervaring die je niet wilt missen!

Jeugdraadslid zijn is niet iets wat je alleen tijdens Carnaval bent, we beginnen namelijk al ver van te voren. In oktober komen we voor het eerste bij elkaar, dan gaan we kleren passen om er voor te zorgen dat je tijdens de officiële gelegenheden er op je best uitziet.

Vervolgens is in het weekend rond de elfde van de elfde de prinsenbekendmaking. Daar zijn we natuurlijk ook bij, want dan wordt er bekend gemaakt wie van de Jeugdraad zich dat Carnavalsjaar Jeugdprins van Eersel mag noemen. In de weken daarna gaan we op bezoek bij de Zwetsers in Duizel en de Pintewippers, de carnavalsvereniging van Hapert. Ook in de kerstvakantie gaan we er met z’n allen een dagje op uit, alleen dan voor een niet carnavaleske activiteit. Verder zijn we te gast bij de Buurtgatse Jeugdzitting en een paar weken daarna gaat de Jeugdraad loten verkopen en de Carnavalskrant rondbrengen. Een week voordat carnaval begint zijn we aanwezig op de prinsenreceptie.

En dan is het eindelijk zover, Carnaval! Vijf dagen feest vieren met de Jeugdraad. We beginnen op vrijdagmiddag, dan gaan we naar de basisscholen van Eersel. Op zaterdag bezoeken we de ouderen in de Eikenburg en vervolgens gaan we naar de tent. Zondag is een van de drukste dagen, dan begint de dag met de Carnavalsmis en daarna een ontbijt in de tent. Daarna gaan we ‘s middags met de Jeugdwagen voorop in de optocht. Maandag staat in het teken van de Jeugdoptocht met daarna een bezoek aan de Donksbergen. De laatste Carnavalsdag sluiten we af met de opening van de kindermiddag en nemen we ’s avonds in de tent afscheid van elkaar. En je ouders, die zien we tussendoor nog wel eens ergens aan de zijlijn staan. Zij hebben verder geen verplichtingen deze dagen. O ja eentje: ervoor zorgen dat jullie veilig thuis gebracht worden.

Lijkt het je leuk om in de jeugdraad te zitten of misschien wel Jeugdprins te worden? Meldt je aan bij iemand van de begeleiding of stuur een mailtje naar: jeugdraad@cvdebuurlanders.nl. Tot met carnaval, ALAAF! Commissie Jeugdraad

CV De Buurlanders

Contact


© 2019 Reclamestudio Digi-Z, CV de Buurlanders