De Carnavalsmis

Eens vaste traditie op de carnaval zondag

Samen met muziekvereniging “De Goede Hoop” en zangvereniging “Con Amore et Anima”

Jetz geht´s los! Even helemaal los gaan voordat aan de vastenperiode van 40 dagen begonnen wordt. Want Carnaval is van origine een Katholiek  feest. Deze traditie gaan we voortzetten in de Carnavalsmis.

Carnaval is een traditie, een vaste zekerheid, waar je elk jaar weer met plezier naar uit kunt kijken. De Buurlanders organiseren dit feest al decennia lang. De traditie van de kerk gaat nog veel verder terug en is zelfs in eeuwen uit te drukken.

Hier zien we nu dat de traditie ook zijn grenzen kent. Het kerkbezoek loopt de laatste decennia flink terug. Om interessant te blijven is er ook verandering nodig, want het oude liedje dat kennen we onderhand wel. We moeten met de tijd meegaan. Toch moeten we waken niet het kind met het badwater weg te gooien. De oude zekerheden geven houvast en met de christelijke normen en waarden over goed en kwaad hebben we ook een goede basis om op een prettige manier met elkaar om te gaan. Met elkaar omgaan in een samenleving is belangrijk. Met de individualisering in de huidige maatschappij is (bijna) iedereen druk bezig met zijn eigen beslommeringen en vergeten we vaak om iets voor elkaar en voor de samenleving te doen. Binnen de kerk is het moeilijk om jonge vrijwilligers te vinden voor de vele taken zoals bijvoorbeeld kindervieringen of doop-, communie- en vormsel-voorbereidingen maar ook voor praktische zaken zoals de kerk poetsen en versieren. Bij de Buurlanders is het ook zoeken naar nieuwe leden om alle aspecten van de Carnaval te kunnen blijven organiseren. Ook sport- en muziekverenigingen hebben het moeilijk om steeds weer bestuursleden , trainers of dirigenten te vinden. Laten we daarom stilstaan bij wat belangrijk in het leven is. Gelukkig maken is gelukkig zijn en de maatschappij die zijn wij zelf, die komt niet uit Den Haag. Al is het natuurlijk wel belangrijk dat er een goede organisatie achter staat. Niet alleen in Den Haag, maar ook hier in alle dorpen van de gemeente Eersel. Dus meld je aan bij eender welke vereniging voor ’n bijdrage in ’n commissie en maak je nuttig. Dit is goed voor de maatschappij en ook goed voor je eigenwaarde. Een win-win situatie dus.

Kom daarom zondagochtend 3 maart om iets voor half 10 gerust eens kijken en luisteren in de kerk. Muziekvereniging “De Goede Hoop” en zangvereniging “Con Amore et Anima” zorgen voor de muzikale opluistering. Zodat ook het wachten voordat de mis begint al aangenaam zal zijn. Voorgangers zijn Pastoor van Lamoen en de nieuwe Diaken Gust Jansen. Na de mis kunnen we in de tent aanschuiven bij het ontbijt dat de oud-prinsen organiseren om vervolgens van de optocht te genieten.

Commissie Carnavalsmis,

John Timmermans


St. Williborduskerk, Kerkstraat te Eersel

Aanvang 09:30

Carnavalsmis
Zondag x datum 2020