Carnavalsvereniging
De Buurlanders

De carnavalsvereniging voor en door carnavalvierders uit Eersel

Carnaval 2021 anders dan anders

Carnaval 2021 kan niet gevierd worden zoals we dat in het Buurtgat gewend zijn te vieren. Grote groepen mensen in kroegen, optochten, dweilorkesten, feesttenten... dat zal niet het beeld van komend jaar zijn. Carnaval moet anders verlopen door het aanwezige coronavirus.

Het is onduidelijk hoe het coronavirus zich de komende maanden zal ontwikkelen en welke maatregelen ten tijde van Carnaval van kracht zullen zijn. Gezien alle onzekerheden hebben we gezamenlijk, in een overleg tussen de gemeente en de organiserende Carnavalsverenigingen uit de zes kerkdorpen, besloten om in de hele gemeente Eersel geen Prinsenparen te kiezen voor 2021. Alle activiteiten die hiermee verband houden, zoals de bekendmakingen, recepties en sleuteloverhandigingen, komen te vervallen. Tevens komt er geen Carnavalstent te staan, zoals gewoonlijk op het Carquefouplein tegenover de St. Willibrorduskerk in Eersel.

Daarnaast hebben we uit oogpunt van de volksgezondheid, die op één staat, besloten om geen optochten te organiseren. Dit besluit is genomen in samenspraak met verschillende organisatoren van optochten in de Kempen. In Eersel geldt dit voor zowel de grote Buurtgatse Optocht als de Buurtgatse Jeugdoptocht. We betreuren dit, maar zien helaas geen mogelijkheden om dit veilig te laten plaatsvinden zonder gezondheidsrisico’s. Wel gaan we in gesprek met de deelnemers van de grote optocht om te kijken naar ideeën voor alternatieven die passen binnen de coronamaatregelen.

Hoewel er ongetwijfeld nog meer activiteiten in aanloop naar of tijdens Carnaval niet op de gebruikelijke manier of helemaal niet door kunnen gaan, beseffen wij dat er ook met creativiteit naar het vieren van Carnaval gekeken kan worden. We doen er alles aan om met oplossingen te komen om het feest op gepaste wijze invulling te geven. Hiervoor gaan we de dialoog aan met de gemeente Eersel en laten we ons adviseren door de Brabantse Carnavals Federatie, die ook beide in verbinding staan met de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.

Heb jij een creatieve oplossing, tips of een idee voor een activiteit waarvan je denkt dat die normaliter niet in het Carnavalsprogramma past, maar wellicht voor nu een leuk alternatief is en past binnen de ‘spelregels’? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar bestuur@cvdebuurlanders.nl. Voor de allerlaatste updates rondom Carnaval 2021 in het Buurtgat, volg ons op Facebook en Instagram.

Pas goed op jezelf en op elkaar, blijf gezond!


Bestuur van CV De Buurlanders


Buurtgatse Opsteker

Toon Schutjes ontvangt Buurtgatse Opsteker 2020

 

Afgelopen vrijdag 21 februari is de Buurtgatse Opsteker 2020 van CV De Buurlanders uitgereikt aan Toon Schutjes. De Commissie Opsteker kende hem deze onderscheiding toe vanwege de vele jaren dat hij zich als vrijwilliger inzette voor verschillende verenigingen en instanties.

Toon woont al vele jaren in Eersel. Hij was automonteur in Eindhoven en na de oliecrisis en een werktijdverkorting stapte hij over naar sigarenfabriek Wintermans als medewerker technische dienst. Na 35 jaar daar met plezier gewerkt te hebben, mocht hij eruit.

 

Dertig jaar was hij actief bij de Buurlanders, onder andere als toneelmeester en aankondiger van de bezoekers bij de ouderenrecepties. Als er iets gedaan moest worden, Toon stond klaar.

Daarnaast was Toon vele jaren bij de Eerselse vrijwillige brandweer. Hij heeft meegewerkt aan de totstandkoming van de brandweerpost Vessem, was voorzitter van de personeelsvereniging en was daar regelmatig Sinterklaas.

Verder is hij actief bij de Klussendienst, was hij huismeester van wooncomplex De Koperwiek en beheerder van bruin café ‘t Stökske.

Toon, net vijftig jaar getrouwd met Annie, geniet nu volop van het eropuit gaan met de caravan. Ook hun kinderen, zoon Ronald en dochter Mariëlle, partners Zeja en Harold en hun vier kleinkinderen Jurre, Fem, Rune en Diede hebben hun volle aandacht.

De Buurtgatse Opsteker werd door de burgemeester van Eersel, de heer Wim Wouters, aan Toon Schutjes overhandigd na de receptie van Ouderenprins Tom d’n Urste en zijn Prinses Ine en het Concert Carnavalesk, ten gehore gebracht door muziekvereniging De Goede Hoop in ontmoetingscentrum De Eikenburg. Na afloop van de uitreiking werd het als zeer gezellig bekendstaande en door jong en oud bezochte Buurtgatse avondje Eikenburg vervolgd en is er nog tot in de kleine uurtjes feestgevierd. Een prima start van het Buurtgatse Carnaval.


Loterij

Dinsdag 25 februari vond in de Carnavalstent op het Carquefouplein te Eersel de trekking plaats van de Carnavalsloterij, georganiseerd door CV De Buurlanders.

Prijswinnaars kunnen contact opnemen met de heer A. Jansen, bereikbaar op telefoonnummer 06-12709819. De prijzen blijven beschikbaar tot 7 februari 2021. De opbrengst van de loterij wordt onder meer besteed aan het jeugdcarnaval en de fruitschalen die aan onze zieke medemensen worden aangeboden.

Wilt u de Carnavalsactiviteiten voor de zieke Buurlanders en Buurlandinnekes, de schooljeugd en de ouderen in Eersel sponsoren, dan kunt u lid worden van Club 111. Uw vrijwillige bijdrage wordt dan ook zeer op prijs gesteld. Als blijk van waardering voor uw liefdadigheid ontvangt u daarom gratis, in elk jaar dat u lid blijft, twee toegangskaarten voor een van de door u te bepalen Irselse Leuteravonden.

Voor meer informatie over Club 111 hier of stuur een e-mail naar club111@cvdebuurlanders.nl. Graag verwelkomen wij u bij Club 111.

1e prijs van € 200,- : 209084

2e prijs van € 100,- : 209561

10 prijzen van € 50,-: 203824 – 204368 – 204884 – 205868 – 206075 – 207288 – 207333 – 208039 – 208838 – 209449

  • Carnaval in de tent

    Met DJ en live optredens. Gezelligheid kent geen tijd! Gratis entree!
  • Fiets3daagse

    Tijdens het hemelvaartsweekend
CV De Buurlanders

Contact


© 2019 Reclamestudio Digi-Z, CV de Buurlanders