Carnavalsvereniging
De Buurlanders

De carnavalsvereniging voor en door carnavalvierders uit Eersel

Motto 2020

Grenspark Fiets3daagse 2020 gaat niet door

Momenteel gelden in heel Nederland maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Dit heeft ertoe geleid dat wij helaas hebben moeten besluiten om de Internationale Grenspark Fiets3daagse dit jaar af te gelasten. Volgend jaar zien we jou als trouwe deelnemer graag weer terug bij de Fiets3daagse. Die vindt zoals gebruikelijk plaats tijdens het Hemelvaartweekend, van donderdag 13 mei tot en met zaterdag 15 mei 2021.

Eerder werd bekend dat ons danstoernooi op zondag 29 maart geen doorgang kon vinden. Ook de Contente Optocht en de reeds verplaatste Buurtgatse Optocht op zondag 22 maart werden al afgelast.

Er zal dit jaar geen alternatief komen voor de afgelaste evenementen. We betreuren dit ten zeerste en vertrouwen op ieders begrip voor deze situatie.

Om in deze sombere tijd toch iets positiefs te bieden, heeft onze hoffotograaf Driek van de Ven een impressie gemaakt van alle activiteiten in aanloop naar en tijdens Carnaval 2020 in het Buurtgat. Bekijk de foto’s hier en geniet nog even na van Carnaval 2020.

Pas goed op jezelf en op elkaar, blijf gezond!


Bestuur van CV De Buurlanders


Prinsenparen 2020

Dorpsprinsenpaar 2020

Ouderenprinsenpaar 2020

Jeugdprinsenpaar 2020

Buurtgatse opsteker

Toon Schutjes ontvangt Buurtgatse Opsteker 2020

 

Afgelopen vrijdag 21 februari is de Buurtgatse Opsteker 2020 van CV De Buurlanders uitgereikt aan Toon Schutjes. De Commissie Opsteker kende hem deze onderscheiding toe vanwege de vele jaren dat hij zich als vrijwilliger inzette voor verschillende verenigingen en instanties.

Toon woont al vele jaren in Eersel. Hij was automonteur in Eindhoven en na de oliecrisis en een werktijdverkorting stapte hij over naar sigarenfabriek Wintermans als medewerker technische dienst. Na 35 jaar daar met plezier gewerkt te hebben, mocht hij eruit.

 

Dertig jaar was hij actief bij de Buurlanders, onder andere als toneelmeester en aankondiger van de bezoekers bij de ouderenrecepties. Als er iets gedaan moest worden, Toon stond klaar.

Daarnaast was Toon vele jaren bij de Eerselse vrijwillige brandweer. Hij heeft meegewerkt aan de totstandkoming van de brandweerpost Vessem, was voorzitter van de personeelsvereniging en was daar regelmatig Sinterklaas.

Verder is hij actief bij de Klussendienst, was hij huismeester van wooncomplex De Koperwiek en beheerder van bruin café ‘t Stökske.

Toon, net vijftig jaar getrouwd met Annie, geniet nu volop van het eropuit gaan met de caravan. Ook hun kinderen, zoon Ronald en dochter Mariëlle, partners Zeja en Harold en hun vier kleinkinderen Jurre, Fem, Rune en Diede hebben hun volle aandacht.

De Buurtgatse Opsteker werd door de burgemeester van Eersel, de heer Wim Wouters, aan Toon Schutjes overhandigd na de receptie van Ouderenprins Tom d’n Urste en zijn Prinses Ine en het Concert Carnavalesk, ten gehore gebracht door muziekvereniging De Goede Hoop in ontmoetingscentrum De Eikenburg. Na afloop van de uitreiking werd het als zeer gezellig bekendstaande en door jong en oud bezochte Buurtgatse avondje Eikenburg vervolgd en is er nog tot in de kleine uurtjes feestgevierd. Een prima start van het Buurtgatse Carnaval.

Uitslag jeugdoptocht 2020


 

Solo / duo

1) De Vanraayers – de hut verbouwen

2) De Maotjes – Op mijn maot gemakt

3) Mauro Kolen – Met carnaval ben ik altijd goed gemutst

4) Lars – ik wist niet dat licht zo zwaar kon zijn

 

Kleine groepen

1) De Rommelrockers – Op maot gemakte carnavalssoep!

2) De Plekkeezen - # de plekkeezen helpt

3) ZZ de Bierbommetjes - Rolmaat

4) Kids World – Kids World

 

Grote groepen

1) Kleurig en Fleurig – In de maot, met je maot

2) BV Stokkelen - Boerencarnaval

3) CV de Snoepkonten – Zen wij gin schon ploatje?

4) CG de Steentjes – We maken carnaval op maot!

5) Proatjesmoakers – Op d’n moat gemakt

Gevonden in de tent


Tijdens Carnaval zijn er in de tent een aantal sleutels gevonden en nog niet afgehaald. De sleutels kunnen op afspraak afgehaald worden. Neem contact op met 06-28809062. Voor de sleutels met nummer dien je een bewijs óf het juiste nummer te overleggen.Loterij

Dinsdag 25 februari vond in de Carnavalstent op het Carquefouplein te Eersel de trekking plaats van de Carnavalsloterij, georganiseerd door CV De Buurlanders.

Prijswinnaars kunnen contact opnemen met de heer A. Jansen, bereikbaar op telefoonnummer 06-12709819. De prijzen blijven beschikbaar tot 7 februari 2021. De opbrengst van de loterij wordt onder meer besteed aan het jeugdcarnaval en de fruitschalen die aan onze zieke medemensen worden aangeboden.

Wilt u de Carnavalsactiviteiten voor de zieke Buurlanders en Buurlandinnekes, de schooljeugd en de ouderen in Eersel sponsoren, dan kunt u lid worden van Club 111. Uw vrijwillige bijdrage wordt dan ook zeer op prijs gesteld. Als blijk van waardering voor uw liefdadigheid ontvangt u daarom gratis, in elk jaar dat u lid blijft, twee toegangskaarten voor een van de door u te bepalen Irselse Leuteravonden.

Voor meer informatie over Club 111 hier of stuur een e-mail naar club111@cvdebuurlanders.nl. Graag verwelkomen wij u bij Club 111.

1e prijs van € 200,- : 209084

2e prijs van € 100,- : 209561

10 prijzen van € 50,-: 203824 – 204368 – 204884 – 205868 – 206075 – 207288 – 207333 – 208039 – 208838 – 209449

  • Carnaval in de tent

    Met DJ en live optredens. Gezelligheid kent geen tijd! Gratis entree!
  • Fiets3daagse

    Tijdens het hemelvaartsweekend
CV De Buurlanders

Contact


© 2019 Reclamestudio Digi-Z, CV de Buurlanders