Carnavalsvereniging
De Buurlanders

De carnavalsvereniging voor en door carnavalvierders uit Eersel

Laat de vlag wapperen in Buurtgat

Buurtgatse Carnavalsvlag

Bestel nu de nieuwe Carnavalsvlag uit het Buurtgat

'Prinsenpaar' 2021

Contente Prins 2021

Pronte Prinses 2021

De Buurtgatse Opsteker


Corona gooide behoorlijk wat roet in het eten, want hoewel de burgemeester van Eersel Wim Wouters het heel graag had gedaan, waren de regels te streng en kon dat helaas niet doorgaan. Onder toeziend oog van de corona Prins, De Contente Mens, werd de Opsteker uitgereikt aan:

Normaliter wordt de Opsteker uitgereikt na de receptie op de vrijdagavond met carnaval van het Ouderenprinsenpaar, maar deze ging niet door i.v.m. corona en dus verviel ook de uitreiking van de Opsteker. Het bestuur kwam echter met het verzoek om dit jaar toch iets te doen met carnaval, de Opsteker zou intern uitgereikt kunnen worden. Nu dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Want even voor de buitenstaander, C.V. De Buurlanders is wel een hele speciale club. Je kunt alleen maar lid worden als je toetreed tot één van de ca. 25 commissies en daar dan ook actief bezig bent. Dus eigenlijk ongeveer 125 kandidaten. Goed de ene is wat actiever dan de ander, maar neem de heel actieve leden en/of de leden die al heel veel jaren zeer actief zijn, dan kom je toch nog op een hele lange lijst. Meestal zijn het solisten, soms koppels / echtparen en heel soms families. Vader en moeder zijn dan al jaren actief en nemen op een gegeven ogenblik hun kinderen mee. En soms worden die kinderen dan ook hele actieve leden. En zo’n familie is de familie Jansen. Dré begon als lid van de raad van Elf, was altijd actief en is nu penningmeester. Ook is hij actief bij de fiets 3 daagse. Toos, vorig jaar vlak voor carnaval overleden, deed allerlei activiteiten, maar speciaal toch het begeleiden van de jeugdprins / prinses en de jeugdraad, Marijke heeft deze taken later overgenomen. Ze was toen al actief als secretaris van de C.V. De Buurlanders, maar was ook actief bij de jeugd-zittingsmiddagen en zittingsavonden. En niet te vergeten de carnavals krant. En ook Karin sloot zich de laatste jaren daarbij aan als organisatie BJZ. Een zeer actieve familie en een Opsteker waard.

Met vriendelijke groet,

Kees de Jager.
Voorziter commissie opsteker CV de Buurlanders

Uitslag Carnavals dorps-quiz

Beste deelnemer(s) van de Carnavals dorps-quiz,

Bedankt voor jullie deelname aan de Carnavals dorps-quiz. Het maken van de quiz heeft veel puzzelwerk gekost, maar ook met het oplossen zijn heel wat archieven open getrokken.

Bij het nakijken hebben we ontdekt dat iedereen wel een speciaal biertje kent, maar op de calorieën letten we wat minder.  

We hebben vanavond 1ste, 2de en 3de prijs uitgereikt:

 

1ste      197 pnt.         Team 83        Kruising van Rauwdauwers, stokkelen en Schaak

2de      196 pnt.        Team 99        Jacky & Linda

3de      193 pnt.         Team 48        spap, smam, swilliam, onselin, Jeroen, Stefan en ik

 

De volledige uitslag kun je hier bekijken.

Ben je benieuwd naar de juiste antwoorden? Herbeleef de dorps-quiz met de juiste antwoorden.


CV De Buurlanders

Contact


© 2019 Reclamestudio Digi-Z, CV de Buurlanders