Welkom bij C.V. De Buurlanders Sponsors
Home Organisatie Oud PrinseSoos Evenementen Publicaties Contact Foto's
Bezoek ook een onze facebook pagina. Kom gezellig carnavallen in  De Tent

Wegens succes verlengd: feest in de tent op Carnavalszaterdag


CV De Buurlanders biedt wederom een breed scala van activiteiten tijdens het Buurtgatse Carnaval. Vorig jaar schreef men geschiedenis met Goud van Oud in de Carnavalstent tegenover de St. Willibrorduskerk in Eersel. Wegens het grote succes hiervan zal ook dit jaar op zaterdagavond het feest in de tent losbarsten. Van 20.00 tot 1.00 uur blaast DJ Ruud het spreekwoordelijke dak eraf voor de jonge, maar zeker ook voor de oudere jongeren. Het beloofd weer een geweldig feest te worden.


Ook Prins Kobus d’n Urste en zijn Prinses Mia zullen deze avond samen met de Vorst, Adjudant en de Raad van Elf aanwezig zijn om voor te gaan in de polonaise. Hoewel er ditmaal geen thema is, volgen we natuurlijk ons motto voor 2017, namelijk “GAS EROP!!” Kortom: afspraak op zaterdag 25 februari aanstaande vanaf 20.00 uur in de Carnavalstent op het Carquefouplein. Kom van die bank en sluit je aan!


Buurtgatse Optocht

Traditioneel vindt op zondag de Buurtgatse Optocht plaats. Eerst is om 9.30 uur de Carnavalsmis in de St. Willibrorduskerk, met aansluitend het Carnavalsontbijt in de Carnavalstent. De optocht vertrekt om 13.11 uur en de route is net zoals vorig jaar vanaf het Tien Decemberplein aan de Dijk, over de Markt, Nieuwstraat, Schoolstraat, Gebroeders Hoeksstraat, Dijk en Kerkstraat tot aan de Carnavalstent, waar omstreeks 18.00 uur ook de prijsuitreiking en de trekking van de Carnavalsloterij zullen plaatsvinden.


Een vakkundige jury zal de deelnemers jureren in de categorieën individuelen en duo’s, loopgroepen tot tien personen, loopgroepen vanaf tien personen en wagens. Maar ook het publiek kan aangeven welke creatie zeer in de smaak valt. Hiervoor worden aan het begin van de optocht formulieren uitgereikt. De ingevulde formulieren kunnen worden gedeponeerd in de brievenbus achterop de Prinsenwagen. Onder de ingeleverde publieksjuryformulieren wordt, voorafgaand aan de bekendmaking van de uitslag van de optocht, een prijs verloot.


Tijdens de receptie van onze Dorpsprins hebben we de wisselbeker op ludieke wijze terug mogen ontvangen van de wagenbouwers van BV Stokkelen, de winnaars onder de grote wagens van vorig jaar. Wij zijn zeer benieuwd wie dit jaar de wisselbeker in ontvangst mag nemen en wensen iedereen dan ook heel veel plezier en mooi weer tijdens onze Buurtgatse Optocht.Klik hier om inschrijfformulier te downloaden.

PROGRAMMA TENT 2017      GAS ER OP!             44 JAAR BUURLANDERS      

Jeugdbrunch:


Op maandag 27 februari is er weer een jeugdbrunch, aansluitend aan de kinder-optocht. Dit zal zijn vanaf 12.00 uur in de tent op het Carquefouplein.  Alle kinderen en ouders/begeleiders zijn hiervoor uitgenodigd en van harte welkom.

Voor kinderen die aan jeugdoptocht hebben deelgenomen is de jeugdbrunch gratis.

Voor niet deelnemers zijn de kosten € 2,50 voor kinderen en € 3,50 voor begeleiders/volwassenen.

Er is voldoende begeleiding, maar voor de allerkleinsten is een ouder of begeleider wel erg fijn!

Kaartenverkoop bij Primera en bij de Etos.

Kaarten zijn ook te koop bij het inschrijven van deelname aan de optocht. Er worden geen kortingen verleend.Er is in de tent op het Carquefou-plein  op maandag- en dinsdagmiddag vanaf 14.00 uur het volgende te zien en te beleven:


Maandag: 27 februariDinsdag: 28 februari