Welkom bij C.V. De Buurlanders
Home Organisatie Oud PrinseSoos Evenementen Publicaties Contact Foto's
Bezoek ook een onze facebook pagina. Programma Carnaval 2018 - 2019

Tal van activiteiten met Carnaval in Buurtgat


Carnavalsvereniging De Buurlanders uit Eersel biedt wederom een scala aan activiteiten tijdens het Buurtgatse Carnaval. Wegens het grote succes van de voorgaande jaren zal ook ditmaal op zaterdagavond het feest in de Eerselse Carnavalstent losbarsten. Van 20.00 tot 1.00 uur blaast de DJ het dak eraf voor de jonge, maar zeker ook voor de oudere jongeren. Het belooft weer een geweldig feest te worden. Tevens zullen Prins en Prinses deze avond samen met Vorst Erwin, Adjudant Marvin Agterberg van Elf aanwezig zijn om voor te gaan in de polonaise. Kortom: afspraak op zaterdag 2 maart 2019 vanaf 20.00 uur in de tent op het Carquefouplein. Kom van die bank en sluit je aan…


Bovendien organiseren we ook dit jaar met Carnaval vier avonden KreezieFist voor twee leeftijdsgroepen in De Muzenval. Vanaf zaterdag tot en met dinsdag vindt elke avond van 18.00 tot 20.45 uur het KreezieFist Junior plaats voor kinderen uit groep vijf tot en met acht van de basisscholen. Daarna wordt de zaal klaargemaakt voor de middelbare schooljeugd uit de Kempen. Op vertoon van hun middelbare schoolpas kunnen deze Carnavalsvierders vanaf 21.00 uur losgaan bij het KreezieFist. Dit feest eindigt steeds om 24.00 uur. Iedere avond hebben we een ander thema met leuke give-aways en special effects. DJ Eric draait alles aan elkaar met zijn knotsgekke mix van Carnavalsmuziek en actuele feesthits. Het KreezieFist en KreezieFist Junior zijn alcoholvrij en de entree is heel laag. Volwassen bezoekers worden niet toegelaten. Bij het KreezieFist Junior blijven de deuren gesloten tot aan het einde. De middelbare schooljeugd mag het feest verlaten wanneer men zelf wil, maar wordt dan niet meer opnieuw binnen gelaten.


Carnavalszondag

Traditioneel vindt op zondag de Buurtgatse Optocht plaats. Eerst is om 9.30 uur de Carnavalsmis in de St. Willibrorduskerk, met aansluitend het Carnavalsontbijt in de tent. De optocht vertrekt om 13.11 uur en de route is net zoals vorig jaar vanaf het gemeentehuisplein aan de Dijk, over de Markt, Nieuwstraat, Schoolstraat, Gebroeders Hoeksstraat, Dijk en Kerkstraat tot aan de tent, waar vanaf circa 18.00 uur de prijsuitreiking en de trekking van de Carnavalsloterij zullen plaatsvinden.


Een vakkundige jury zal de deelnemers jureren in de categorieën individuelen/duo’s, kleine loopgroepen tot tien personen, loopgroepen vanaf tien personen en wagens. Maar het publiek kan eveneens aangeven welke creatie zeer in de smaak valt. Hiervoor worden aan het begin van de optocht formulieren uitgereikt. De ingevulde formulieren kunnen gedeponeerd worden in de brievenbus achterop de Prinsenwagen.Carnavalsmaandag

Op maandag maken we plaats voor de Buurtgatse Jeugdoptocht. Deze optocht vertrekt om 11.11 uur en de route is vanaf de Kerkstraat over de Willibrorduslaan, Gebroeders Hoeksstraat, Dijk en Kerkstraat. We eindigen weer bij de tent waar we aanschuiven voor de Carnavalsbrunch. Hier zal omstreeks 14.00 uur de prijsuitreiking plaatsvinden, waarna iedereen zich kan vermaken tijdens Buurtgat’s Got Talent. Voor deze talentenmiddag worden alle kinderen uitgenodigd om hun kunnen te laten zien. Iedere deelnemer krijgt een versnapering voor zijn of haar moedige optreden en er zijn prijzen voor de mooist verklede Carnavalsvierders.


Daarnaast zullen muzikanten op deze dag ons Prinsenpaar en de Raad van Elf vergezellen gedurende het dweilen in het Buurtgat.


Carnavalsdinsdag

Dinsdag van 14.00 tot 16.30 uur vindt in ontmoetingscentrum De Eikenburg de Buurtgatse Ouderen Zittingsmiddag plaats. Daarna zal er een heuse afterparty volgen, compleet met livemuziek. Deze middag is bestemd voor eenieder die van gezelligheid, Carnaval en samen vieren houdt. Je hoeft geen lid te zijn van de KBO en er is ook geen leeftijdsgrens, want iedereen is welkom. Voor deze geweldige Carnavalsmiddag wordt een eigen bijdrage van slechts € 3,50 per toegangskaart gevraagd, welke verkrijgbaar zijn bij De Eikenburg en ’t Stökske (op=op!). Hierbij zijn een gratis consumptie en andere geneugten inbegrepen. Let op: er zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar!


Tevens is er vanaf 14.00 uur in de tent weer een jeugdprogramma dat in het teken staat van ‘spelen’. Naast diverse spelletjes zoals koekhappen en spijkerbroekhangen is er zelfs een grote luchtstormbaan van wel dertien meter lang! Tijdens dit programma worden er wederom prijzen uitgereikt voor de mooist verklede Carnavalsvierders. Omstreeks 16.30 uur zal het confettibal losbarsten, waarna het Carnaval voor de jeugd wordt afgesloten met het afscheid van onze Jeugdprins, Prinses, Vorst, de Jeugdraad, de dansmarietjes en de M&M’tjes. Natuurlijk kan de jeugd daarna nog wel naar De Muzenval voor het KreezieFist Junior van 18.00 tot 20.45 uur en het KreezieFist van 21.00 tot 24.00 uur.


Op dinsdagavond vindt vanaf 21.00 uur in de tent het Houdoebal plaats, waarbij we afscheid nemen van onze Dorpsprins met zijn Prinses en van onze Ouderenprins met zijn Prinses. Om 24.00 uur sluiten we de avond en daarmee het Buurtgatse Carnaval 2019 af en kan iedereen zijn of haar bedje opzoeken na deze gezelligste dagen van het jaar.


Wij trekken echt alles uit de kast voor weer een geweldig Carnavalsfeest, want zoals ons motto dit jaar luidt: We goan er vûr!