Welkom bij C.V. De Buurlanders
Home Organisatie Oud PrinseSoos Evenementen Publicaties Contact Foto's
Bezoek ook een onze facebook pagina. Prins Theo d’n Vierde  en Prinses Mimi

Even voorstellen:


Ouderenprins Theo d’n Vierde & Prinses Mimi


EERSEL – Theo Kox is in 1948 geboren in Hapert als vierde in een gezin van acht kinderen. Na de lagere school ging hij naar de bedrijfsschool van Philips en bleef daar werken bij Philips Röntgen, later Philips Medical Systems. Naast zijn werk volgde hij in de avonduren de lerarenopleiding aan de Nijverheidsschool in Eindhoven. Op zijn 23e trouwde hij met Mimi, ook toen al zijn Prinses. De eerste twee jaar van hun huwelijk zat Theo niettemin op een kostschool in Rotterdam om zich verder te bekwamen tot leraar. Op 25-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste baan als leraar constructiebankwerker aan de technische school in Tilburg. Twee jaar later volgde een aanstelling als leraar werktuigbouwkunde en constructiebankwerker aan de Middelbare Technische School in Eindhoven. Deze school veranderde geregeld van naam, maar tot aan zijn pensionering bleef Theo hier het onderwijs trouw.


Mimi van der Krieken is in 1948 in Steensel geboren als oudste en enige meisje in een gezin van zes kinderen. Na de lagere school ging ze naar de MULO Koningshof en daarna volgde ze de kappersopleiding. Mimi werkte hierna korte tijd bij kapperszaken in Veldhoven en Oerle, maar tegelijk ook al als zelfstandig kapster in Steensel. Sinds 1977, toen zij en Theo naar Eersel verhuisden, werd kapsalon Mimi aan de Schadewijkstraat een begrip.


Theo en Mimi hebben elkaar ontmoet in ‘moeders laatste hoop’ zoals ze zelf zeggen. Dat was zaal Van Diepen aan de Dijk in Eersel. In 1971 zijn Theo en Mimi getrouwd. Nu zijn ze de trotse (schoon-)ouders en grootouders van hun drie zonen Sander, Marcel en Mathijs, drie schoondochters Tessa, Heleen en Josien en vier kleinkinderen Ton, Eva, Rick en Lucas. Theo en Mimi wonen sinds enkele jaren aan de Vuursteen in de wijk Kerkebogten. Theo is er actief lid van het bestuur van de buurtvereniging en vrijwilliger op de buurtboerderij. Daarnaast verzorgt hij onder meer rondleidingen bij Vencomatic en bezoekt hij elke zondagochtend ergens een rommelmarkt samen met zijn maat Joop. Mimi puzzelt graag, leest veel en maakt als oma graag tijd voor haar kleinkinderen.