Welkom bij C.V. De Buurlanders Sponsors
Home Organisatie Oud PrinseSoos Evenementen Publicaties Contact Foto's
Bezoek ook een onze facebook pagina. Prins Antoon d’n Urste en Prinses Jo

Even voorstellen: Ouderenprins Antoon d’n Urste & Prinses Jo


Antoon van Gils is geboren en getogen in Eersel. Op achttien augustus 1951 zag hij als tiende kind uit een gezin van elf het levenslicht op het Hint. Jo is geboren in Bergeijk als zesde kind uit een gezin van acht en is op elfjarige leeftijd naar Eersel verhuisd. Op achttienjarige leeftijd ontmoette ze Antoon en twee jaar later zijn ze in het huwelijksbootje gestapt om samen de ouderlijke woning aan het Hint te betrekken. Nadat Antoon 28 jaar op het Hint had gewoond, verhuisden zij samen naar de Boksheidsedijk waar ze een nieuwe uitdaging, een nieuw varkensfokbedrijf, hadden gebouwd. Wederom 28 jaar later keerden Antoon en Jo terug naar de bebouwde kom en ditmaal namen zij hun intrek in een woning aan de Kapelweg waar ze tot op de dag van vandaag erg gelukkig zijn.


Antoon is, nadat hij jarenlang zelfstandig als agrariër heeft gewerkt, alweer veertien jaar werkzaam als magazijnmedewerker bij Tridec op bedrijvenpark Ekkersrijt in Son. Jo heeft vroeger gewerkt in de bejaardenzorg. Toen er kinderen kwamen (een zoon en een dochter waarbij inmiddels ook een schoondochter en –zoon zijn aangewaaid), bleef ze thuis om voor de kinderen te zorgen en te helpen op de boerderij. Met name op administratief gebied nam Jo Antoon het nodige werk uit handen. Nadat de kinderen de basisschool verlaten hadden, is Jo weer met veel plezier gaan werken als caissière bij de Edah-supermarkt, later de Plus. Heel veel Eerselnaren kennen haar hier ook van. Antoon heeft naast zijn werk op de boerderij diverse bestuursfuncties bekleed binnen de agrarische sector. Bij de vrijwillige brandweer hebben ze 25 jaar van de diensten van Antoon mogen genieten. Sinds kort heeft Antoon zijn oude hobby, biljarten, weer opgepakt en stoot hij woensdag ‘s morgens een balletje bij de ‘Kromme Keu’ in De Eikenburg. Samen genieten Jo en Antoon van de natuur en wandelen en fietsen ze graag. De allergrootste hobby van deze twee is toch wel het wekelijkse oppasdagje van de drie kleinkinderen waarover ze niet uitgesproken raken.


Al met al hebben we dit jaar te maken met een gezellig, actief en betrokken ouderenpaar dat met veel zin het feestgedruis tegemoet gaat!