Welkom bij C.V. De Buurlanders
Home Organisatie Oud PrinseSoos Evenementen Publicaties Contact Foto's
Bezoek ook een onze facebook pagina.

Wie zijn wij?


De mooiste tijd van mijn leven,
dat was voor mij de Prinsentijd.
Ik was het liefst Prins gebleven,
niet voor één jaar, maar voor altijd!  

 

Iedereen weet het, dat Genootschap der Oud-Prinsen en -Prinsessen is een heel exclusief gedoe. Niet iedereen kan er lid van worden. Je krijgt gemakkelijker een onderscheiding van onze koningin dan een lidmaatschap van Hét Genootschap! Dat blijkt overigens wel uit het feit dat er in het Buurtgat meer Eerselnaren met een koninklijk lintje rondlopen dan de speciaal gemutste Prinsen en Prinsessen!


Om lid te worden van het Genootschap moet je namelijk eerst Prins en/of Prinses van het Buurtgat geweest zijn. En om Prins en/of Prinses van het Buurtgat te worden moet je weer beschikken over een aantal heel aparte kwaliteiten en kwantiteiten. Dat is niet iedereen gegeven, maar daar zullen we het verer niet over hebben. Om tijdens de carnavalsdagen over het Buurtgat te kunnen regeren moet je eerst, rond de ellufde van de ellufde tot Dorpsprins en/of -prinses worden uitgeroepen. En dan gaat het los: vanaf dat moment sleept de Adjudant je overal mee naar toe. Ieder café wordt herhaaldelijk bezocht, op het gemeentehuis doen zealsof ze er kind aan huis zijn en ontnemen de burgemeester zelfs zijn macht gedurende de dolle dagen! Alles voor het Prinsenspaar! Het Prisenpaar is van en voor iedereen! Met de carnavalsdagen draait het Prinsenpaar continu-dienst, ofschoon zij toch een week verlof hebben genomen. Het Prinsenpaar voorop in het feestgedruis!


Dan is het jaar om, de veren worden uit de Prins' muts gerukt, alle tekenen van waardigheid worden hem afgenomen, het Prinsenpaar wordt bedankt: "lang leve het nieuwe Prinsenpaar!". Het behoeft geen betoog dat zo'n ex-prinsenpaar dan gemakkelijk in een diep gat tuimelt. Maar daar is het Genootschap der Oud-Prinsen en Prinsessen die de ongelukkigen liefdevol opvangt, in deze club gedenkt de adel onder het genot van een goed glas bier of een borrel hún jaar als prinsenpaar. En gezamenlijk verzorgen ze het carnavalsontbijt, nemen het defilé carnavalesque af, fietsen in de zomer gezamenlijk een keer naar de kroeg en hebben het exclusief gezellig samen.


Organisatie - Br Organisatie - NL