Welkom bij C.V. De Buurlanders
Home Organisatie Oud PrinseSoos Evenementen Publicaties Contact Foto's
Bezoek ook een onze facebook pagina. De Buurtgatse Carnavalsoptocht! Uitslag 2010 Uitslag 2011 Uitslag 2012 Uitslag 2013 Uitslag 2014 Uitslag 2015 Uitslag 2016

Buurtgatse Jeugdoptocht 2019Heb jij het Carnavalsgevoel helemaal in je en wil je daar iets van maken, of heb je op school al een wagen, groep of Carnavaleske creatie gemaakt? Dan kun je die op maandag 4 maart voor heel Eersel laten zien in de Buurtgatse Jeugdoptocht van Carnavalsvereniging De Buurlanders.


We verzamelen om 10.45 uur bij de Carnavalstent in de Kerkstraat waarna we om 11.11 uur vertrekken. De route is vanaf de Kerkstraat, over de Willibrorduslaan, Gebroeders Hoeksstraat, Dijk en Kerkstraat. We eindigen weer bij de Carnavalstent waar we aanschuiven voor de Carnavalsbrunch.


In de jeugdoptocht mogen geen motorvoertuigen meerijden, want kinderen hebben geen rijbewijs. De jury zal het extra waarderen als de kinderen zelf hun creaties gemaakt hebben. Om circa 14.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden in de Carnavalstent waarna met een gezellig programma het Carnavalsfeest daar nog lang door kan gaan. Meedoen is nog belangrijker dan winnen. Daarom is er voor elke deelnemer een snoepzak en een gratis entreekaartje voor de brunch welke plaatsvindt na de optocht.


Het inschrijven voor de jeugdoptocht kan op donderdag 21 februari tussen 19.00 tot 21.00 uur in de kantine van sporthal De Kraanvogel. Ook kun je je via deze link nu al inschrijven voor de jeugdoptocht.


We hopen weer op goed weer en dat het een leuke optocht mag worden, zowel voor het publiek als voor de vele enthousiaste deelnemers. Met vragen kun je terecht bij de Commissie Optochten door een e-mail te sturen naar optocht@cvdebuurlanders.nl. Wij wensen iedereen heel veel succes met de voorbereidingen en graag tot ziens bij de Buurtgatse Jeugdoptocht!


Ga met de muis over het kleine plaatje om de route te bekijken.

Buurtgatse Optocht 2019Voor de 46e keer zal er op zondag 3 maart een Carnavalsoptocht door de straten van Eersel trekken. Ieder jaar weer is de Commissie Optochten van Carnavalsvereniging De Buurlanders vereerd met zoveel deelnemers in de diverse categorieën. Ver voordat het Carnavalsseizoen begint, zijn de deelnemers al bezig met het bedenken en bouwen van hun creatie. Als ze het dan eindelijk mogen tonen aan het vele publiek, dat vaak met bewondering staat te kijken wat er allemaal is gebouwd en welke acts zijn bedacht, geeft het enorm veel voldoening voor hun soms wel maandenlange inspanning.Dit jaar regeren Prins Raoul d’n Urste en Prinses Marieke over het Buurtgat met hun motto “Jetzt geht’s los”. Met dit motto staat niets meer in de weg om los te gaan tijdens de optocht. We hopen natuurlijk dat CV Dinsdag Vrij dit jaar zal deelnemen nu de prins uit hun vereniging komt.


Inschrijven

Op donderdag 21 februari van 19.00 tot 21.00 uur heb je de mogelijkheid om je in de kantine van sporthal De Kraanvogel in te schrijven voor de optocht. Ook kun je je via  deze link nu al inschrijven voor de grote optocht. Bij het inschrijven ontvang je het deelnemersreglement. Het startnummer krijg je op het moment dat de startvolgorde is bepaald.


Opstellen

De loopgroepen, individuelen en duo’s kunnen opstellen op de Dijk bij de bordjes die overeenkomen met hun startnummers. De grote wagens kunnen hun creaties opbouwen op het plein voor het gemeentehuis. De optocht vertrekt om 11 over 1 vanaf de Dijk.Route

De route is net zoals vorig jaar vanaf het gemeentehuisplein aan de Dijk, over de Markt, Nieuwstraat, Schoolstraat, Gebroeders Hoeksstraat, Dijk en Kerkstraat tot aan de Carnavalstent op het Carquefouplein.Jurering

Een vakkundige jury zal de deelnemers jureren in de categorieën individuelen en duo’s, kleine loopgroepen tot tien personen, loopgroepen vanaf tien personen en wagens. Onze dank voor hun jaarlijkse inzet hierbij. Het is ieder jaar weer een spannende klus die met grote zorgvuldigheid gedaan wordt.Maar ook het publiek kan aangeven welke creatie zeer in de smaak valt. Hiervoor worden aan het begin van de optocht formulieren uitgereikt. De ingevulde formulieren kunnen gedeponeerd worden in de brievenbus achter op de Prinsenwagen. Onder de ingeleverde publieksjuryformulieren wordt een prijs verloot.


Ga met de muis over het kleine plaatje om de route te bekijken.

Buurtgatse Jeugdoptocht

Uitslag 2017 Inschrijven Jeugdoptocht

Inschrijven

jeugdoptocht

Inschrijven grote optocht

Inschrijven

optocht

Uitslag 2018