Welkom bij C.V. De Buurlanders Sponsors
Home Organisatie Oud PrinseSoos Evenementen Publicaties Contact Foto's
Bezoek ook een onze facebook pagina. Buurtgatse Jeugdzitting 2017

Talentvolle jeugd geeft volop gas bij Buurtgatse Jeugdzitting


Zondag 5 februari vond in De Muzenval in Eersel de Buurtgatse Jeugdzitting plaats. Carnavalsvereniging De Buurlanders bestaat 44 jaar en wie jarig is trakteert. En dus werden bij binnenkomst schuimstaven uitgedeeld welke goed van pas kwamen tijdens de vele optredens. Het thema voor deze middag was ‘Magie’ en bij aanvang ging de voorzitter dan ook in rook op. Daar zorgde het duo Hans en Klok voor. Maar gelukkig hoefde Els van de Kam toch niet alleen te presenteren, want Mik van Rijswijck (12) werd tevoorschijn getoverd en maakte zijn debuut als presentator. Dit smaakt zeker naar een vervolg.


Vervolgens kwam het ene na het andere talent op het podium. De dansmarietjes gaven het startschot met een gardedans. Daarna was er een verrassingsact voor Ouderenprins Antoon d’n Urste en zijn Prinses Jo, verzorgd door hun kleinkinderen Maud, Tom en Anouk. Ze gaven een geweldig optreden weg. De enthousiaste meiden van Bubbles (showdansvereniging Let’s Dance) dansten vol gas, want het motto voor dit Carnavalsjaar is namelijk niet voor niets: Gas erop!! De jongens van de groep Smash traden op met een super stoere dans.


Na een welverdiende pauze gaven de zes prachtige M&M’tjes (minimarietjes) hun dans weg. Jeugdprins Stijn d’n Urste, zijn Prinses Eveline en Vorst Sep gaven met hulp van Jinte en enkele leden van de Jeugdraad een super leuk en hilarisch showtje weg als “Buurlanders Kabouters”. Dat Eersel ook zangtalent heeft, liet Miel Verhagen horen met het live zingen van het nummer Counting Stars van OneRepublic. De dansmarietjes lieten verder zien dat ze ook in het bezit zijn van een schitterende showdans.


Uiteindelijk werd de middag afgesloten door het geweldige tonpraatduo Boet en Toon, ditmaal als leden van de club van lelijke mensen. Het bleek dat in Eersel nog best veel mensen wonen die echt wel lid mogen worden van deze club. Dorpsprins Kobus d’n Urste had de eer om uitgeroepen te worden tot “Lelijkste mens van Eersel 2017”. Toon en Boet hadden de lachers op de hand! Dit alles met tijdens deze middag ook nog de Moppentrommel door kinderen uit de zaal, de polonaises en de wedstrijd voor leukst verklede kinderen. Al met al een zeer geslaagde Buurtgatse Jeugdzitting.