Welkom bij C.V. De Buurlanders Sponsors
Home Organisatie Oud PrinseSoos Evenementen Publicaties Contact Foto's
Bezoek ook een onze facebook pagina. Buurtgatse Jeugdzitting 2018

Talentvolle jeugd bij geslaagde Buurtgatse Jeugdzitting


Zondag 21 januari vond in De Muzenval in Eersel de Buurtgatse Jeugdzitting plaats. Onder het thema ‘Kom aan boord’ kwam het grote cruiseschip aan in de haven, waarna het feest kon beginnen. Om het Kreezie Fist onder de aandacht te brengen, dansten de minimarietjes, de dansmarietjes, Jeugdprins Sjors d’n Urste, Prinses Evi, Vorst Bram, de Jeugdraad, het Dorpsprinsenpaar, het Ouderenprinsenpaar en Let’s Dance op het nummer ‘Op en neer (heen en weer)’ van Snollebollekes. De sfeer zat er direct goed in.


Wat was er op deze middag veel te zien en te horen. De dansmarietjes dansten hun garde- en showdans, waarbij het leek of Michael Jackson weer tot leven kwam. De minimarietjes brachten een spetterend optreden in hun nieuwe, roze glitterkostuum. De zeer jonge talenten Daan en Siem (5) lieten zien dat ze konden breakdancen. Super stoer! Maar er was nog veel meer stoer tijdens de jeugdzitting. Zo zongen Ella en Miel live het liedje ‘Krantenwijk’ van Lil' Kleine en Boef. Later in het programma danste Ella bovendien nog een hele mooie solodans. Stoer was ook de dans van de jongensgroep Smash. De Bubbles van Let’s Dance dansten op heerlijke temponummers en de kabouters van Scouting Eersel lieten zien dat synchroonzwemmen best te leren is. Met hun badpak aan en duikbril op lieten ze in de blauwe zee de mooiste figuren zien. De Girls (Eva, Teun, Fem en Sophie) dansten ook super goed. En de Jeugdraad liet zich zien met een grappige bandparodie. Deze middag werd muzikaal ondersteund door het opleidingsorkest van muziekvereniging De Goede Hoop. Kinderen mochten moppen komen vertellen op het podium en er was een heuse verkleedwedstijd.


De verrassingsact kwam van de kleinkinderen van Ouderenprins Jan d’n Derde en Prinses Leny. De oudste kleindochter had een mooi dansje ingestudeerd op het liedje ‘Voor altijd jong!’ van Kinderen voor Kinderen, terwijl de twee jongste kleinkinderen al voetballend over het podium gingen. Al twaalf jaar zijn ze van de partij en ieder jaar weer een feest om naar te kijken: de breakdancers van Backstage met hun moeilijke, maar o zo prachtige moves. De dames Madelief en Tooske Megabrein, beter bekend als Toon en Boet, sloten deze geweldige middag af met een supergrappige buut. Het was een genot om naar hun grappen en grollen te luisteren. Het zit de komende jaren wel goed bij Carnavalsvereniging De Buurlanders, want wat een talenten hebben we toch in het Buurtgat!