Welkom bij C.V. De Buurlanders Sponsors
Home Organisatie Oud PrinseSoos Evenementen Publicaties Contact Foto's
Bezoek ook een onze facebook pagina. Prins Kobus d’n Urste en Prinses Mia

In 1996 heb ik Mia ontmoet, hoe toevallig, in een uiterst gezellig donkerbruin kroegske, Café van Gé. Samen hebben we met ons gezin tot 2009 in Veldhoven gewoond. In januari 2009 zijn we naar Eersel gekomen. Sindsdien wonen we met veel plezier in de Merckelbachstraat.


Mia kun je al vanaf 2003 regelmatig tegenkomen in Café de Mert. Tot 2008 heb ik een eigen IT-bedrijf gerund en nu werk ik alweer acht jaar bij Tacticus, een automatiseringsbedrijf in Bergeijk.


Via de Dwèrsklippels zijn we in contact gekomen met het Eerselse Carnaval. Zij hebben ons geïntroduceerd bij de Buurlanders. In 2009 ben ik door Gerard Louwers en Hans van Gorp gevraagd of de Raad van Elf iets voor mij zou zijn. Als kersverse inwoner van Eersel had ik daar wel oren naar – Buurlander!


Vanaf april 2010 zit ik tevens in het bestuur van CV De Buurlanders. Binnen het bestuur heb ik inmiddels verschillende taken vervuld, zoals onder andere de opzet van de huidige Carnavalskrant en het onderhoud van de website. Daarnaast zit ik in de commissie Buurtgatse Zittingsavonden en ben ik secretaris van Stichting Carnavalstent CV De Buurlanders.


De afgelopen drie jaren ben ik Adjudant bij de Buurlanders. Als Adjudant maak ik deel uit van de Prinsen Keuze Commissie. Ik was dan ook volledig verrast met de vraag of ik dit jaar Prins van Eersel zou willen zijn. Daar hebben wij direct ja op gezegd. Een van de eerste vragen die bij ons opkwam: wie wordt nou komend jaar Adjudant? Dat was nog best een zoektocht. Na het nodige overleg, overwegingen en nog meer overleg hebben we Hans van Gorp bereid gevonden om voor één jaar nog een keer de taak van Adjudant op zich te nemen. Met dank aan zijn thuisfront, want ik weet als geen ander hoe belangrijk dat is!


Ik ondervind nu aan den lijve hoe lastig het is om dit grote geheim een half jaar te bewaren. Samen met Prinses Mia, het bestuur, Vorst Gerard, Adjudant Hans, de Raad van Elf en dames, Ouderenprins Antoon d’n Urste en zijn Prinses Jo, Jeugdprins Stijn d’n Urste en zijn Prinses Eveline, het Gevolg, de Jeugdraad, de dansmarietjes, de M&M’tjes en met iedereen die Carnaval een warm hart toedraagt, gaan we er een geweldig (jubileum)feest van maken. Ik wil dan ook afsluiten met ons motto: Gas erop!!


Even voorstellen: Dorpsprins Kobus d’n Urste & Prinses Mia


Mijn naam is Kobus de Win, 54 jaar. Ik ben zeventien jaar getrouwd met Mia van Helmont. Allereerst wil ik Prins Rogier en Prinses Suus bedanken voor een geweldig Carnaval 2016. Ik vind het een eer om de scepter van de Buurlanders van hen over te nemen en tijdens dit jubileumjaar te mogen dragen.


Ik ben geboren en opgegroeid in Leende onder de Lindse Blaos. Als zoon van een vollegronds tuinder en onderwijzeres was het plan om het bedrijf van mijn ouders voort te zetten. Hoe anders kan het lopen. Na tien jaar keurmeester groenten en fruit bij de Veldhovense veiling heb ik in 1997 de overstap gemaakt naar de automatisering. Ik heb twee kinderen, te weten Sabine en Roel. Sabine is 28 jaar en woont in Maastricht. Roel is 26 jaar en woont samen met Dianne in Veldhoven.


Mia is 54 jaar geleden geboren in Eersel. Al heel vroeg maakte Mia kennis met de horeca. Vanaf haar zestiende jaar heeft ze in verschillende richtingen van de horeca gewerkt. Altijd met plezier, met volle overgave en met passie. Midden jaren negentig werkte Mia in Veldhoven bij Café van Gé.


Enquiry Form

Enter CAPTCHA solution
Listen to audio CAPTCHA