Welkom bij C.V. De Buurlanders Sponsors
Home Organisatie Oud PrinseSoos Evenementen Publicaties Contact Foto's
Bezoek ook een onze facebook pagina. Prins Eric d’n Urste en Prinses Angela

Even voorstellen: Prins Eric d’n Urste & Prinses Angela

“Hé, hedde het al gehurd?”

“Nee, wa…?”

“Dè wij Prins en Prinses worden bij de Buurlanders!”

“Oh, wa schôn!”


Zo waren we een aantal jaren geleden te horen in de Buurtgatse Optocht. Niet in de gaten hebbende dat dit ooit echt zou gaan gebeuren. En nu is het dan zover. Na de vraag “Willen jullie Prins en Prinses worden dit jaar?” was het antwoord al snel: “Ja, we goan er vûr!” Weten jullie ook meteen waar de slogan vandaan komt. Voor degene die ons een beetje kent, is ie ons op het lijf geschreven. We pakken veel dingen aan en zijn graag bezig. Dit is dan ook terug te zien in onze al dan niet gedeelde hobby’s: tennissen, mountainbiken, hardlopen, zaalvoetballen, training geven, wandelen, buurtvereniging, Carnaval, hapje eten, glaasje drinken… We goan er vûr en zien wel hoe het gaat lopen.


Prins Eric d’n Urste

Oh ja, voor ik het vergeet… Ik ben Eric Lavrijsen (47), geboren en getogen in Eersel, werkzaam bij CBRE als internationaal Property Manager en dan iets in datacenters (voor meer info: zie steek met veer). Nadat ik Angela heb leren kennen hebben we zeven jaar in Veldhoven gewoond. Toen de kinderen wat groter werden en het huis ons te klein leek, zijn we op zoek gegaan naar een ander stekje. Met een beetje sturing heb ik mijn gezin zover gekregen om toch weer terug te keren naar mijn geboortedorp. Alhoewel Angela hier in het begin wel erg aan moest wennen. Ze reed dan ook nog vaak op en neer naar Veldhoven, zelfs om boodschappen te doen. Dat ons-kent-ons-gevoel en ‘dun dieje van dun dieje’, nee, dat was ze niet gewend. Maar na elf jaar is het toch echt allemaal goed gekomen.


Prinses Angela

Ik ben Angela Lavrijsen-Weijers (47). Ja, die van de Aquila, die van… Ach ge wit wel. Ik ben dus geboren in Veldhoven en heb daar tot elf jaar terug gewoond. Ik had het er prima naar mijn zin. Nu zou ik niet meer terug willen. Ondertussen ben ik gewend geraakt aan het dorpse en zie vele voordelen. Het gemoedelijke, de sfeer, de terrasjes. En ja, zelfs aan het ons-kent-ons-gevoel ben ik gewend geraakt. Eersel is een prachtig dorp waar we ontzettend trots op mogen zijn. Om het even bij de Carnaval te houden… Wat is er nu mooier om in je eigen dorp met elkaar een groot feestje te bouwen? Vijf dagen lang is alles tot in de puntjes georganiseerd. En niet alleen die vijf dagen. Carnaval is meer dan vijf dagen knallen. Al de voorbereidingen door een relatief klein clubje mensen dat er elk jaar in slaagt de mensen te prikkelen om van die bank af te komen en gezellig te proosten, te genieten en even los te komen van de dagelijkse sleur. In één woord: GEWELDIG! Al deze kleine mooie dingen hebben er voor gezorgd dat ik nu alleen nog maar door Veldhoven fiets om zo op mijn werk in Eindhoven te komen. Daar werk ik al 25 jaar in de apotheek als apothekersassistente. Maar met de Carnaval ben ik vrij, dus die kater moet je echt zelf oplossen. We hebben samen twee kinderen, twee meiden, Jaimy van vijftien jaar en Romy van veertien jaar en een hele lieve, trouwe viervoeter, Kensey genaamd.


Samen goan we er vûr en we hopen jullie dan ook vaak te mogen begroeten tijdens Carnaval 2018, maar ook bij de dagen vûraf!


Alaaf,

Prins Eric en Prinses Angela