Welkom bij C.V. De Buurlanders
Home Organisatie Oud PrinseSoos Evenementen Publicaties Contact Foto's
Bezoek ook een onze facebook pagina. Prins Raoul d’n Urste en Prinses Marieke

Even voorstellen:

Dorpsprins Raoul d’n Urste & Prinses Marieke


“Wij zijn Prins Raoul d’n Urste en Prinses Marieke, een echte Buurlander en Buurlandinneke, veldheer en –vrouwe van de Quackelaer, trotse ouders van Luuk (7) en Floor (4). En dit jaar enorm verguld met de eer om Prins en Prinses te mogen zijn van ons aller Buurtgat.


Sinds jaar en dag, 1999 welgeteld, zijn wij betrokken bij het Buurtgatse Carnaval. Veertien jaar hebben wij met veel plezier meegedaan aan de optocht met onze vriendengroep als loopgroep CV Dinsdag Vrij. Door de komst van de kinderen ontbrak het ons aan tijd om de afgelopen jaren mee te doen. We hebben altijd de wens uitgesproken om, samen met onze jeugd, weer mee te gaan doen met de optocht. Dat we echter dit jaar weer deelnemer zouden worden, en dan nog wel op de Prinsenwagen als prominente gasten, hadden we zeker niet verwacht!


Als echte Carnavalsliefhebbers hebben we geprobeerd om de kinderen het Carnaval vieren met de paplepel in te geven. En dat is best goed gelukt, al zeggen we het zelf. Zo zou je ons vieren gezien kunnen hebben in de Carnavalstent (van het Carnavalsontbijt tot het jeugdcarnaval ‘s middags en de feestavond op zaterdagavond), maar ook als toeschouwers bij de optocht en jeugdoptocht en in ons stamcafé Café De Mert. Altijd samen met de leden en aanhang van CV Dinsdag Vrij, want Carnaval vier je niet alleen!”


Maar dan nu over de Prins zelf. Raoul (39), zoon van Henk en Will Maas, is in het dagelijkse leven werkzaam bij de PALI Group in Den Bosch. Wellicht beter bekend als de opvolger van Paridaans & Liebregts, de veehandel die voorheen op de Markt in Eersel gevestigd was. Daar is hij Divisiemanager Transport en daarmee verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van alle transporten van levend vee en gekoeld vlees. Ondanks zijn drukke baan, vindt hij ook nog tijd om af en toe een baantje te zwemmen bij De Albatros.


Marieke (36) werkt bij Inteco in Boxtel als Sales Engineer, waar ze medeverantwoordelijk is voor de verkoop van klimaatplafonds in Nederland. In haar vrije tijd gaat ze graag hardlopen, boksen en bootcampen en is ze betrokken bij het bestuur van buurtvereniging De Pöst.


“Onze kinderen zitten in de onderbouw van basisschool ‘t Busseltje. Luuk in groep 3 en Floor in groep 1. Luuk zijn grootste hobby is, hoe kan het ook bijna anders als jongen op die leeftijd, voetballen bij EFC. En dat maakt ons weer trotse supporters van JO-8.


Met ons gezin gaan we graag skiën. En er is geen twijfel over mogelijk waar we dat het liefste doen, namelijk in Oostenrijk. Behalve de fijne pistes en het prachtige landschap, spreken ook de gastvrijheid, de Gemütlichkeit, maar ook de après-ski ons enorm aan. Die sfeer proberen we mee terug te nemen naar het Buurtgat om er met zijn allen, van klein tot groot en van jong tot oud, één groot feest van te maken. Vandaar ons motto: Jetzt geht’s los!”


Alaaf,

Prins Raoul en Prinses Marieke