Welkom bij C.V. De Buurlanders Sponsors
Home Organisatie Oud PrinseSoos Evenementen Publicaties Contact Foto's
Bezoek ook een onze facebook pagina.

Beste Buurlanders en Buurlandinnekes !

Voor ons staat het 44st Carnavalsfeest dat door CV de Buurlanders wordt georganiseerd. Ook dit jaar gaan we er samen weer een geweldig feest van maken en met het motto van onze Prins ‘Gas erop’ gaan we ook een extra tandje bijzetten.

Vanwege het 44 jarig jubileum hebben we in het voorjaar van 2016 een nieuwe commissie gevormd die begonnen is om extra activiteiten te bedenken. Het gaat te ver om ze allemaal te noemen maar we willen het verleden van CV de Buurlanders nog eens naar voren halen maar ook naar de toekomst kijken.


Er zijn een aantal activiteiten die we aangepast hebben zoals o.a. de zittingsavonden maar ook nieuwe activiteiten zoals een feest voor middelbare schooljeugd op maandag avond.

Wie jarig is trakteert ! Zeker weten en daarom hebben we bekende Nederlandse artiesten uitgenodigd. Het begon met de Partyfriex tijdens de Prinsen bekendmaking, vervolgens zullen optreden in de tent;  

DJ Bompa en de Mens, Gebroeders KO, Lawineboys en voor de jeugd Mylène en Rosanne. Het programma kun je verderop vinden in deze krant.


Ook vanwege het jubileumjaar is de sleutel overdracht van B&W aan de Prinsen van de Eerselse kerkdorpen op zaterdagavond in de tent op het Carquefouplein. Betekend dat al onze collega Carnavalsverenigingen uit Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre, Knegsel en de Donksbergen aanwezig zullen zijn. Dit is gepland van 19:00 tot 21:00.

Verder is er een dansmarietjes toernooi van alle Eerselse kerkdorpen op 19 februari in de Muzenval.


Ook blijven we het OJW steunen om de Carnavals activiteiten voor de jeugdige onder ons voort te zetten. Bovendien hebben we de samenwerking met het OJW verder verstevigd.

In overeenstemming met hen hebben we een feest voor middelbare schooljeugd opgezet op maandagavond. Dit in een poging om de ‘oudere’ jeugd weer in Eersel Carnaval te laten vieren, we hopen op een hoge opkomst.


Dit jaar hebben we weer geweldige Prinsenparen die breed gedragen worden in Eersel !!

Dit was tijdens de bekendmaking al duidelijk zichtbaar. Dit beloofd ook wat voor Carnaval, ben ervan overtuigd dat dit helemaal goed komt.


Verder ben ik bijzonder trots op alle leden en medewerkers van CV de Buurlanders (ca 150 personen) die alles weer perfect voorbereid hebben zodat het feest weer kan losbarsten.

Natuurlijk wil ik alle sponsors hartelijk bedanken voor hun steun !


Tot slot wil ik alle Buurlanders en Buurlandinnekes een gezellig, gemoedelijk en fijn Carnavalsfeest toewensen.


Alaaf!

Janus Zijlmans

Mocht u na het lezen van dit verhaal nog vragen, opmerkingen of suggesties  hebben stuur dan even een e-mailtje naar: voorzitter@cvdebuurlanders.nl


Een woord van de Voorzitter

Ik wil ook even de bestuursleden even voorstellen.

Hans van Gorp is onze vicevoorzitter. Hans is zeer actief binnen het bestuur. Hij is lid van allerlei commissies zoals danstoernooi en Buurtgatse Zitting Avonden. Hij houdt zich ook intensief bezig met al onze activiteiten in de Muzenval. Hans is voorheen voorzitter en bestuurslid geweest van allerlei andere verenigingen in Eersel.

Kobus de Win is een IT-specialist die niet alleen in bits en bytes denkt. Nee, hij weet vaak zaken op een andere manier te benaderen waardoor er nieuwe ideeën ontstaan. Voor ons als bestuur heel waardevol en het juiste klankbord en een mooie reflectie. Kobus is onze webmaster maar is ook  de Adjudant van het dorps-Prinsenpaar. Tijdens het Carnaval zal hij onze dorps-Prins en Prinses met raad en daad terzijde staan. Kobus gaat daarnaast graag skiën en golfen.

André Jansen is de penningmeester van onze vereniging. Als internationaal chauffeur kun je hem vooral in Frankrijk tegenkomen. In de vrije uren in zijn vrachtwagen besteed hij niet alleen veel tijd aan de financiën, maar is hij ook als voorzitter van het danstoernooi van de Buurlanders hier intensief bij betrokken.

Marijke Verhoeven verzorgt het Secretariaat van CV de Buurlanders, daarnaast nog zeer actief voor de Jeugdraad van Elf en organiseert ook nog de Buurtgatse Jeugdzittingsmiddag en Zittingsavonden. Alsof dat nog niet genoeg is, houd Marijke zich ook nog bezig met de Carnavalskrant.


Frank de Lepper al jaren bekend binnen de vereniging bij de raad van elf houdt zich nu vooral bezig met alle activiteiten in en om de tent op het Carquefouplein. Hij regelt alles samen met commissie tent om alle activiteiten in de tent zo goed mogelijk te laten verlopen.

Nick van de Kerkhof het jongste lid in het bestuur. Deze brandweerman in hart en nieren houdt zich bezig met alle PR activiteiten, alle stukjes in de kranten zijn van zijn hand. Daarnaast brengt hij veel nieuwe ideeën in door de jongere generatie te vertegenwoordigen.

Ikzelf, ik heb een een autohart dat ik aan de Zweedse maker heb verpand, en ik mag deze leuke club voorzitten. Gedurende het jaar waarin we iedere maand met het bestuur samenzitten, leuke activiteiten voorbereiden om weer een geweldig Carnavalsfeest in Eersel te organiseren. Wij kunnen de organisatie op ons nemen maar samen met alle Buurlanders en Buurlandinnekes kunnen we hier een leuk en gezellig feest van maken.


Mocht u na het lezen van dit verhaal nog vragen, opmerkingen of suggesties hebben stuur dan even een e-mailtje naar: voorzitter@cvdebuurlanders.nl


Janus Zijlmans